Mijn naam is Marcel Riepe,
Ik heb als goederenbeheerder 34 jaar bij de Koninklijke Marine gewerkt. Ik ben uitgezonden geweest naar Cambodja,Irak, 1e en 2e Golf oorlog en Sarajevo. Dit waren op de uitzending naar Irak na allemaal 6 maanden van huis plaatsingen.

Ik ben nu 34 jaar gelukkig getrouwd en heb 5 kinderen, 1 van mijn kinderen heeft een verstandelijke beperking, waarvoor wij in 2003 een project afgerond hebben om haar een eigen appartement te laten bewonen met 24 uur/dag zorg. Dit is een van onze dromen die is uitgekomen. De vier overige kinderen zijn allemaal het huis uit en hebben een goede baan, ook dit vind ik belangrijk en hier ben ik dan ook erg trots op.

Na 34 jaar Koninklijke Marine, kreeg ik de gelegenheid om eerder de dienst te verlaten. Dit heb ik dan ook gedaan, waardoor ik eigenlijk gewoon achter de geraniums oud zou kunnen worden. Echter financieel gezien is het geen vetpot en ik kan niet stil zitten. Wat moest ik nu doen.

Ik heb mij, sinds mijn eerste kennismaking met een homecomputer(1985), altijd verdiept in de mogelijkheden van de computer, ook heb ik enkele informatica modules voor het AMBI diploma gehaald. Een en ander om meer basiskennis betreffende de Informatica en bedrijfsstructuur te vergaren. Waarbij mijn interesse hoofdzakelijk uitging naar programmeren en bestandsbeheer d.m.v. relationele databases. Ik heb dan ook veel met MS Access gewerkt en doe dat nog steeds. Ook bedrijfsorganisatie heeft mij altijd geïnteresseerd.

Uit deze computer oertijd is de bedrijfsnaam Plutosoft dan ook ontstaan. Ik woon op Pluto en ik maakte basic software. Toen ik een bedrijfsnaam zocht was dit dan ook een logische bedrijfsnaam. Als bedrijf bestaat Plutosoft sinds 1 maart 2007.

Toen ik een vraag kreeg over het bouwen van een website wilde ik dit graag gaan doen, maar ik had nog geen bedrijf, dus moest ik dat eerst opzetten. Aangezien ik te veel van huis ben weggeweest wilde ik dit van huis uit doen.

Voor mijn klanten wilde ik het zo simpel mogelijk maken, omdat het hebben en onderhouden van een website toch meer tijd kost en vaak toch niet zo simpel is als vooraf gedacht.

Een no-nonsens totaal pakket bieden, pffff…. Waar begin je aan. Google werd dus een noodzakelijke hobby, buiten Photoshop, HTML en PHP. Databases en MySQL werden geleerd om aanpassingen binnen programmatuur te kunnen maken. Hierbij kwam mijn oude opleiding en interesse weer goed van pas.

Ik ben in 1987 al begonnen met desktop publishing op de Atari ST, toen een van de snelste en beste computers hiervoor. Later kwam Photoshop en Indesign er bij.

Ik kan nu dan ook een redelijk compleet pakket leveren qua ontwerp,realisatie en onderhoud van een website. Ik richt me op het MKB en startende ondernemers. Voor hun is het belangrijk om te starten met een kleine goedkope functionele website welke later altijd uitgebreid kan worden.

Ik vind het belangrijk dat men mij altijd durft te bellen of te mailen, hoe gek de vraag ook is. Ik weet niet alles, zeker niet over de branches waar ik af en toe in terecht kom, maar ik zoek het voor je uit en probeer je duidelijk voor te lichten zodat je weet waar je tegen aan gaat lopen. 
En als ik het niet kan realiseren voor een betaalbare prijs, wordt dat ook aan je verteld, ik beloof geen gouden bergen.

Ik ben geen internet marketing bureau, wel kan ik je voorzien van mijn basiskennis op dit gebied, eventueel kan ik je hiervoor doorverwijzen.

Wil je meer weten, maak een gerust afspraak of mail me via de contactpagina of via info@plutosoft.nl een eerste gesprek is altijd gratis, en je hoeft er de deur niet voor uit eventueel ook in de avond of in het weekend.

                                                                                      Marcel Riepe


Plutosoft
Persoonlijk, betaalbaar, creëren en onderhouden
Adres: Pluto 209, 1785 AZ  Den Helder                        mob: (+31)623106151   

KVK: 37131585   BTWnr: NL001296426B78     IBAN: NL56 INGB 0004 4991 33

email: info@plutosoft.nl